Bij micro-needling wordt met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid gemaakt. Op deze manier wordt de huid geprikkeld om zich te herstellen. Hiermee wordt het natuurlijke herstel proces van de huid gebruikt om op een effectieve manier de huid in de diepere huidlagen te vernieuwen en te verfraaien. Dit allemaal zonder de bovenste huidlaag te beschadigen.

Werkwijze
Bij deze techniek gebruikt de huidtherapeut een speciale vibrerende pen minuscule steriele naaldjes. Deze naaldjes maken met een hoge snelheid kleine kanaaltjes in de huid. De naaldjes zijn natuurlijk steriel verpakt en voor eenmalig gebruik. De kanaaltjes die worden gemaakt zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de onderliggende huid om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de kleine prikjes in het bindweefsel worden genezende processen gestimuleerd die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

De behandeling gaat als volgt:

 • Gratis en vrijblijvende intake
  • Bespreken van wensen
  • Kijken naar de mogelijkheden
 • Behandeling
 • Nazorg en advies

Tarieven/vergoedingen
Bij de  behandeling van (acné-)littekens in het gezicht, wordt de behandeling in sommige gevallen vergoed vanuit de zorgverzekeraar. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 • Micro-needling  (inclusief PRX-T33 ampul):
  Behandeling “klein” €75,- (losse behandeling) €375,- (kuur – 6x)
  Behandeling “middel” €100,- (losse behandeling) €500,- (kuur – 6x)
  Behandeling “groot” €125,- (losse behandeling) €625,- (kuur – 6x)

Te verwachten resultaat
Na 2 tot 4 weken is er verbetering te zien. Na deze periode wordt de huid is zuiverder en krijgt een egaler en gladder aanzien. De aanmaak van bindweefsel is echter een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt. Dit heeft tijd nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Na 6 tot 9 maanden zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Uiteindelijk zal de huidkwaliteit zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn. Bij alle therapieën die huidverbetering als doel hebben, kunt u zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt. Dit is erg afhankelijk van de reactie van uw huid op de behandeling.