Het verwijderen van haren kan worden gedaan met verschillende behandeltechnieken. Met deze technieken wordt de wortel van de haar vernietigd waardoor er geen nieuwe haar meer kan terug groeien. Wij bieden zowel laserontharing als elektische ontharing aan, met ieder zijn eigen voor en nadelen.

Laserontharing

Gepigmenteerde haren die storend zijn kunnen permanent verwijderd worden met laserontharing. Wij volgen de volgende werkwijze bij laserontharing:

  • Intake (altijd gratis en vrijblijvend)
    • Opstellen persoonlijk behandelplan.
    • Bespreken mogelijkheden, kosten en mogelijke vergoedingen.
  • Behandeling
  • Nazorg

Elektrische ontharing

Witte, grijze en rossige haren kunnen worden verwijderen met elektrische epilatie.

Bij elektrische epilatie wordt er een klein naaldje langs de haar in het haarzakje gestoken. Door middel van stroop-pulsen wordt het haarzakje verwarmd, waardoor deze wordt verwijderd. Vergeleken met laserontharing is dit een arbeidsintensieve methode en alleen geschikt voor kleinere oppervlakken.

Tarieven/vergoedingen

  • Elektrische epilatie:  €40,- (30 min.)
  • Laser behandeling: zie hier voor alle tarieven

Sommige ontharingsbehandelingen worden vergoed door de verzekeraar op medische gronden (bijvoorbeeld: op de boven lip (vrouwen), bij transgenders, etc.).

Veiligheid bij laserbehandelingen, waar moet ik op letten?

Er is een wetsvoorstel in de maak om risicovolle medische handelingen voor te behouden aan bevoegde zorgverleners. Het gebruik van laser apparatuur is vanaf dan alleen nog maar toegestaan door huidtherapeuten en dermatologen. Voor het uitvoeren van deze behandelingen is een BIG-registratie vereist. Dit zorgt er voor dat u altijd wordt behandeld door een therapeut met de juiste opleidingen en die voldoende bijscholing volgt om up-to-date te blijven.

Werking van de laser